fbpx

Top pripomočki za potovanje z dojenčki in malčki

Prihaja čas dopustov, ki je lahko stresen predvsem za mlade družinice z otroci. Na potovanje z dojenčki se vedno odpravite dobro pripravljeni, da bodo počitnice prijetne za vse.

Pred rezervacijo dopusta sicer vedno preverite, kakšno ponudbo imajo za dojenčke. V mnogih restavracijah imajo stolčke za najmlajše, v mnogih hotelih tudi otroško posteljo.

Ne jemljite prevelikih in okornih vozičkov, ki vas lahko le ovirajo, še posebej na letaliških kontrolnih točkah. Vzemite lahek in enostavno zložljiv otroški voziček, ki ima raztegljivo strehico za maksimalno zaščito pred soncem.

Kengurujcek (nosilka) bo predvsem pri dojenčkih v veliko pomoč, tako na letališču, ko boste potrebovali obe roki, kot tudi na letalu (ker lahko tam tudi zaspi).

uppababy-vozicek  sling-mei-tai — копия

V kolikor dojite, je to najbolj udoben način zagotavljanja otrokovih potreb med letom. Če se le da, poskusite otroka hraniti (tudi) med vzletom in pristankom, saj bo lažje prenašal razlike v pritisku.

Za diskretno in udobno dojenje povsod so vam na voljo elegantna oblačila za dojenje. Dojke ostanejo ves čas zakrite, hrbet in trebuh sta zaščitena pred hladom in pogledi.

Svetujemo, da s seboj vzamemete tudi napihljivo blazino za dojenje, ki ne zavzame veliko prostora med prtljago. Zahvaljujoč blazini lahko med dojenjem imate boljšo držo, sedite bolj udobno in imate proste roke.

001011_big_bluza-krasivaya_nn2 — копия my_brest_friend_nursing_pillow

Če otroka hranite z adaptiranim mlekom, poskrbite, da imate odmerjene količine AM v posameznih posodicah in flaško hitro pri roki. Samoogrevajoča flaška segreje mleko na 37 stopinj Celzija v približno 4 minutah, brez uporabe elektrike.

Za malčke, ki se že uvajajo v gosto hrano priporočamo sadne kašice v vrečkah, saj so veliko bolj praktične kot klasično hranjenje. V kolikor imate s seboj kašice, je obvezna oprema tudi njemu najljubša žlička. In seveda dovolj tekočine, ki jo rad pije (mleko, voda, sok, čaj). Zato ne pozabite na slinček in nastavek za pitje.

konrad_go — копия slincek

Male in nujne stvari za udobje:

Odejice iz bombaza ali bambusa. S sabo jih vzemite več – nanjo lahko položite otroka in ga pokrijete. Lahko pokrijete sebe, ko dojite. Uporabne so, kadar podirate kupček ali morate narediti otroku senco.

Zložljiva otroška banjica. Spakirana je zelo majhna in pride v vašo potovalno torbo.

Duda s sponko in pokrovčkom, ki je vedno čista, ne pada in se ne izgubi.

Ninica, v kolikor jo otrok uporablja.

Igrače – vzemite ropotuljice in majhne igrače, ampak nič preveč zajetnega: ljubke pliše, knjige, igre, nalepke ali glasbene telefone, vse kar uporabljate doma, da bi odvrnili otroka od joka.

odeja otroske-banjice-za-kopanje904 iiamo string blue - soother and holder — копия kcDaCS5pcJc

 

Viri: http://kamzmulcem.si, http://www.varstvootrok.com

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.