Varovanje podatkov

Obvestilo o varstvu osebnih podatkov

Podjetje Kopernik d.o.o. spoštuje vašo zasebnost in se zavezuje, da bo osebne podatke, pridobljene preko spletne trgovine, skrbno varovalo v skladu z ZVOP-1, ščitili pred razkritjem in jih brez vaše privolitve ne bo posredovalo tretji osebi. Podatke zbiramo in obdelujemo izključno z namenom zagotoviti pravilno delovanje spletne prodajalne ter nudenje zahtevanih storitev.

Kaj: Pri naročanju na kupon ugodnosti ter pri pošiljanju vprašanja preko kontaktnega formularja zbiramo vaš naslov elektronske pošte (e-naslov), ki ga vpišete v spletni obrazec. Pri oddaji naročila zbiramo vaše ime, priimek, poštni naslov, telefonsko številko ter naslov elektronske pošte (e-naslov), ki jih vpišete v spletni obrazec.

Zakaj: Te podatke obdelujemo izključno za potrebe pošiljanja kupona ugodnosti, odgovora na vaše vprašanje, izpolnitve naročila, izstavitve računa in reševanja morebitnih reklamacij ter ostalo potrebno komunikacijo.

Koliko časa: Podatke hranimo trajno in jih uporabljamo v trajno rabo dokler ne zahtevate drugače, in sicer tako, da nam pošljete zahtevek v elektronskem sporočilu ali SMS. Osebne podatke hranimo v računalniški obliki. Po prenehanju potrebe po vodenju osebnih podatkov, se podatki izbrišejo oziroma se uničijo nosilci podatkov.

Spletna prodajalna lahko samodejno zbira tudi nekatere podatke o strojni in programski opremi vašega računalnika. Med te podatke sodijo: naslov IP, vrsta brskalnika, imena domen, čas dostopanja in naslovi spletnih mest, ki ste jih obiskali v naši spletni trgovini. Te informacije uporabljamo izključno za izračun splošne statistike o uporabi spletne prodajalne in optimizacijo.

Na naših spletnih straneh uporabljamo več varnostno-zaščitnih sistemov, ki zagotavljajo ustrezno zaščito pred izgubo, neželenim spreminjanjem ali zlorabo podatkov. Celotna uporabniška seja v spletni trgovini teče v varnem načinu s pomočjo protokola HTTPS, ki uporablja SSL (Secure Sockets Layer). Podatki se kodirajo s 256 bitnim ključem, še preden zapustijo vaš brskalnik, in se na naš strežnik prenašajo v zaščiteni obliki. Sistem tako preprečuje, da bi kdo prestregel vaše podatke, ki jih pošiljate v spletno trgovino (gesla, osebni podatki ipd.).

–  Kaj je to protokol HTTPS?
HTTPS je protokol za varen prenos podatkov med uporabnikovim brskalnikom in strežnikom. HTTPS protokol uporablja SSL (Secure Socket Layer).To pomeni, da so vsi podatki, ki se prenašajo po tem protokolu, zakodirani in je nemogoče ali vsaj zelo težko, da bi jih prestregla in prebrala tretja oseba. Zato takšen protokol zagotavlja popolno zasebnost in varnost pri nakupu ali drugih transakcijah preko interneta. Označen je s ključavnico, ki se navadno pojavi v spodnjem desnem kotu okna brskalnika.