fbpx

Bambus – tekstilni material 21. stoletja

Bambus najbrž poznate prav vsi. 🙂 Je vsestransko uporabna rastlina. Uporabljajo ga za izdelovanje pohištva, papirja, v prehrani in pa predvsem v tekstilni industriji. V tekstilni industriji poznamo spodnje perilo, posteljnino, nogavice, odeje,…

Otroška koža je še posebej občutljiva, zato je zanjo potrebno ekstra skrbeti. Ena izmed najbolj primernih tkanin za zaščito in nego otroka je bambus. 

BAMBUS in njegove prednosti

Bambus velja za eno najhitreje rastočih rastlin. Odlikujejo ga številne lastnosti zaradi katerih je vse bolj iskana surovina na področju tekstila. Bambus, ki se uporablja v tekstilne namene, je skrbno izbran in ekološko gojen. Pri samem procesu se ne uporabljajo dodatki kot so barvila, belila, konservansi in je povsem razgradljiv.

Blago narejeno iz bambusovih vlaken, ima naravno antibakterijsko funkcijo. Deluje tudi antialergijsko in sterilizacijsko. Svojih naravnih lastnosti pa ne izgubi niti po mnogokratnem pranju.

Testi kažejo, da bambus uniči do 70% bakterij in preprečuje njihovo razmnoževanje. Tako bambusova vlakna zmanjšujejo možnost raznih vnetij, bakterijskih in glivičnih obolenj, kožnih ekcemov ter nastanek neprijetnega vonja. Zaradi njegovih lastnosti, bambus uporabljajo tudi v zdravstvene namene. Perilo iz babmusovih vlaken zlasti priporočajo ljudem, ki trpijo za različnimi kožnimi alergijami.

Tekstil iz bambusa poleg antibakterijskega učinka tudi uravnava temperaturo: v vročih razmerah hladi, v hladnih greje (vir: http://www.srcek.si/si/citalnica/ekoloski-bambus-g281.shtml).

Bambusova vlakna so 100% razgradljiva, absorbirajo in odvajajo vlago, se hitro sušijo, odbijajo UV žarke in delujejo izredno zračno. Izdelki iz bambusa so izredno udobni za nošenje in mehki na otip.

Tudi v naši spletni trgovini lahko najdete izdelke iz 100% bambusa in bambusovih vlaken. Na voljo imamo pralne prsne blazinice, slinčki ter odejice za otroke, ki se lahko uporabljajo na različne načine (za povijanje, kot šal, sarong, senca za otroka, brisača, itd.).

12038490_1016939528371677_6079447177156815296_n

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.