fbpx

Top-5 pripomočkov za dojenje

“Novorojenček potrebuje samo troje. Toplino materinega naročja, hrano iz njenih prsi in občutek varnosti. Dojenje zadovoljuje vse.” – Grantly Dick-Read, dr. med., iz knjige Childbirth Without Fear, 1955

Najboljšo in najpopolnejšo možno opremo za dojenje že imate: prsi in naročje. Vseeno pa še nekaj dobrih stvari pridejo v poštev.

  1. Blazinice za prsi. Nekaterim mamicam izteka mleko, zato uporabljajo blazinice. Poleg blazinic za enkratno uporabo obstajajo tudi pralne, okolju in koži prijaznejše (običajno iz bombaža, bambusa, volne, svile). Pozor! Večina blazinic za enkratno uporabo vsebuje snovi, ki lahko dražijo kožo. Blazinice je treba redno menjati – in ne šele takrat, ko so povsem premočene. Prsi naj bodo na suhem.
  2. Nedrček za dojenje iz bombažnih ali mlečnih vlaken, ki je brezšiven, kar poveča udobje in ne povzroča draženja ter vnetja prsi.
  3. Oblačila, ki omogočajo diskretno in udobno dojenje kjerkoli in kadarkoli. Z dojenjem v javnosti prispevamo k normalizaciji dojenja, dajemo zgled in spodbujamo druge mamice ter postopno spreminjamo miselnost družbe.
  4. Blazina za dojenje z oporo za hrbet. Blazine za dojenje pomagajo vam ohraniti dobro držo pri hranjenju in preprečujejo bolečine v hrbtu in vratu.

  5. Kengurujček (sling). Pri materah so zaradi kengurujčkanja opazili boljše proizvajanje mleka, kar jim daje gotovost v svojo vlogo matere in občutek, da na pravi način skrbijo za sovjega otroka. Še ena dobra lastnost je ta, da v kengurujčku lahko otroka neopazno nahranite.

001011_big_bluza-krasivaya_nn2 — копия 912zFhvlk0L._SL1500_ sling-mei-tai — копия

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.